Ben je actief in een energiecoöperatie in Kennemerland en wil je bijdragen aan duurzame energieopwekking in jouw regio? En vind je burgerparticipatie daarbij ook belangrijk? Doe dan mee aan de introductie Regionale Energie Participatie op dinsdagmiddag 10 november. 

Op 10 november organiseert de Stadsgarage de introductie “Empower – Regionale Energie Participatie”. De regio Kennemerland verwacht de komende tien jaar de opwek van o.a. zonne- en windenergie bijna te verviervoudigen: van 0,7 TWh nu naar 2,7 TWh in 2030*. Een kansrijke ontwikkeling voor energiecoöperaties en gemeenten om de regio duurzamer te maken. Doe mee! Zo kunnen we de regionale duurzame energie participatie samen vorm geven!

Regionale Energie Participatie 

Deze online bijeenkomst is speciaal bedoeld voor energiecoöperaties en ambtenaren in IJmond en Zuid-Kennemerland. Met als doel; Het versnellen van de energietransitie door burgers te laten participeren in lokale energieprojecten in IJmond en Zuid-Kennemerland. Burgerparticipatie is daarbij heel belangrijk, want de ambitie is dat 50% van de duurzame energieopwek lokaal eigendom betreft.

Voor energiecoöperaties en gemeenten is dit een enorme kans en tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging. Hoe vind je beschikbare daken? En wat zijn de ontwikkelingen van de postcoderoos?  Ook commerciële partijen zien hun kansen. Hoe kunnen we burgerparticipatie en duurzame regionale energieopwekking samen bevorderen? Gemeente Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Velsen, Beverwijk en Heemskerk hebben al aangegeven dat ze mee doen aan deze online introductie. Energiecoöperaties, zorg dat je er ook bij bent!

Kom je ook?

Wil jij ook je expertise inzetten en de krachten bundelen om de energietransitie in jouw regio, en dus ook in jouw coöperatie, te versnellen? Je bent van harte welkom in de online introductie op dinsdagmiddag 10 november vanaf 14:00. Deelname is gratis. Heb je nog vragen? Stuur een mail aan info@stichtingstadsgarage.nl.

Locatie
https://zoom.us/j/95179607494?pwd=QTlzTG5iNE83Y0JBckMxcDRTUmhKQT09

Technische vragen
Heb je technische vragen of ondervind je tijdens de deelname of presentatie technische problemen, stuur dan een appje aan: Kim Nooij: 06-53215631 of Andries Tieleman: 06-50970769.

Het vervolg

Na de bijeenkomst bieden wij aanvullende bijeenkomsten met o.a. praktijkvoorbeelden en actuele informatie. Jouw aanwezigheid is belangrijk. We kijken uit naar je komst en naar een toekomstige samenwerking. 

Programma

 • 14:00 uur – Welkom
 • 14:05 uur – Introductie Empower project – Kennemer Kracht en Stichting Stadsgarage
  • Introductie Regionale Energie Participatie
  • Toelichting project en kennismaking team
  • Tools
 • 14:20 uur – Update Postcoderegeling – Siward Zomer (Energie Samen)
 • 14:35 uur – Netwerkmogelijkheid
 • 14:40 uur – Het Gebouwenoffensief – Liesbet Hanekroot
 • 14:55 uur – Netwerkmogelijkheid
 • 15:10 uur – Wethouder Klimaat & Duurzaamheid Sebastian Dinjens (Gemeente Velsen) over het belang van regionale samenwerking, duurzame energieopwekking en burgerparticipatie
 • 15:20 uur – Jim van Keulen – Programmamanager Energietransitie (Gemeente Haarlem) RES in de praktijk – simulatie nieuwe locatie. Hoe RES locatie kan worden uitgevoerd in lokaal eigendom.
 • 15:40 uur – Plenaire afsluiting