Ben je actief in een energiecoöperatie in IJmond en Zuid-Kennemerland en wil je bijdragen aan duurzame energieopwekking in jouw regio? En vind je burgerparticipatie daarbij ook belangrijk? Kom dan naar de online actie-sessie Regionale Energie Participatie op dinsdagmiddag 16 februari 14:00 uur. 

Op 16 februari organiseert de Stichting Stadsgarage i.s.m. Stichting Kennemer Kracht, Coöperatie Kennemer Kracht en de regiogemeenten een actie-sessie “Empower – Regionale Energie Participatie”. Het is van groot belang dat energiecoöperaties tijdig op de hoogte zijn van mogelijke locaties in de regio. Daarom delen wij in deze actie-sessie het overzicht van mogelijke projectlocaties in de regio, alsmede daken van gemeentelijk vastgoed in Haarlem.

Voorlopig (online) programma actie-sessie 16-02-2021 | 14:00 – 15:30

Het programma is samengesteld op basis van de gesprekken met de partners en op basis van de uitkomsten van de poll die vorig jaar is gehouden.

 • Introductie
 • Terugblik op bijeenkomst van 10 november 2020
 • Kort nieuws
  Liesbet Hanekroot (Kennemer Energie) zal een update verzorgen over het gebouwenoffensief.
 • Overzicht mogelijke locaties in de regio
  Het is van groot belang dat energiecoöperaties tijdig op de hoogte zijn van mogelijke locaties. Wij delen alvast het overzicht van mogelijke locaties. Dus zorg dat je erbij bent!
 • Hoe organiseer je een goede samenwerking om locaties in te vullen?
  Aan de hand van het vervolg op het Schoteroog project hebben Stichting Kennemer Energie (SKE), Energiecoöperatie Kennemer Kracht (CKK), Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage een gezamenlijke aanpak gemaakt om participatie vooraf te regelen. De bevindingen hiervan zullen we met jullie delen.
 • Inspirerend voorbeeld uit de regio
  Aernoud Olde (Vereniging van Energiecoöperaties en Initiatieven in Noord-Holland) Over het belang van regionale samenwerking, duurzame energieopwekking en burgerparticipatie.
 • Aan de slag
  N.a.v. de casus en het overzicht van mogelijke locaties in de regio;
  Groepsgewijs per gemeente;energiecoöperaties en gemeente;
  • Hoe zouden wij hiermee kunnen omgaan?
  • Wat voor vervolgstappen kunnen wij zetten?
 • Plenaire afsluiting en vooruitblik
 • Virtueel netwerken

Regionale Energie Participatie

Deze online actie-sessie is speciaal bedoeld voor energiecoöperaties en ambtenaren in IJmond en Zuid-Kennemerland. Met als doel: Het versnellen van de energietransitie door burgers te laten participeren in lokale energieprojecten in IJmond en Zuid-Kennemerland. Burgerparticipatie is daarbij heel belangrijk, want de ambitie is dat 50% van de duurzame energieopwekking lokaal eigendom betreft.

Voor energiecoöperaties en gemeenten is dit een enorme kans en tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging. Hoe vind je beschikbare projectlocaties en daken? En hoe werken we daarin met elkaar samen? Doe ook mee met deze actie-sessie, zo kunnen we de regionale duurzame energie participatie samen vormgeven!

Door kennisuitwisseling, samenwerking en een sterk regionaal netwerk kunnen we samen de duurzame energieopwekking en burgerparticipatie in onze regio versnellen. Stichting Stadsgarage werkt hierbij samen met Kennemer Kracht en de Gemeente Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Velsen, Beverwijk en Heemskerk.

Kom je ook?
Wil jij ook je expertise inzetten en de krachten bundelen om de energietransitie in jouw regio, en dus ook in jouw coöperatie, te versnellen? Je bent van harte welkom in de online actie-sessie op dinsdagmiddag 16 februari vanaf 14:00. Deelname is gratis en aanmelden kan gemakkelijk via het formulier op deze pagina.

Heb je nog vragen? Stuur een mail aan info@stichtingstadsgarage.nl.

Jouw aanwezigheid is belangrijk. We kijken uit naar je komst en naar een toekomstige samenwerking.

Is het niet mogelijk om erbij te zijn, maar wil je wel graag op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte over de regionale ontwikkelingen.