De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) voor energiecoöperaties of verenigingen van eigenaars (VvE’s) is vanaf nu t/m 2025 van kracht! De regeling is nu voor 2021 opengesteld van 1 april 9.00 uur tot 1 december 17.00 uur. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je de aanvraag indienen, zorg er wel voor dat je het stappenplan volgt zodat je gelijk een volledige aanvraag indient.


Het budget voor de SCE is in 2021 op 92 miljoen vastgesteld, per jaar zal hier opnieuw naar worden gekeken. Vergeet niet dat de budgetverdeling op volgorde van binnenkomst gaat en dat je voorrang krijgt als je gelijk een volledige aanvraag indient. De regeling geldt voor zonne-energieprojecten tussen 15 en 500 kWp.

Voor zon-PV zijn de volgende categorieën opengesteld in de SCE 2021:

  • Kleinverbruikersaansluiting ≥ 15 kWp en ≤ 100 kWp
  • Grootverbruikersaansluiting ≥ 15 kWp en ≤ 500 kWp

Ook is er een verplicht minimaal aantal deelnemers per postcoderoos, voor de zonnepanelen is dit minimaal één lid per 5 kWp opgesteld vermogen.

Heb je nog vragen over de SCE regeling? Lees dan eens de handige uitleg van Energie Samen of kijk op rvo.nl.