Goed nieuws! De provincie Noord-Holland trekt 1 miljoen euro extra subsidie uit voor energiecoöperaties, zie hier het artikel op de site van provincie Noord-Holland. Wees er snel bij!

Dit hebben Gedeputeerde Staten (GS) besloten na een evaluatie van de Uitvoeringsregeling Duurzaamheidsinitiatieven burgercollectieven uit 2018. Energiecoöperaties en andere burgercollectieven stimuleren inwoners om energie te besparen en te investeren in installaties waarmee zij duurzame energie opwekken, zoals gezamenlijke zonnedaken.

De belangstelling onder burgers om zelf duurzame energieprojecten op te zetten, neemt nog steeds toe. Deze initiatieven dragen bij aan het verkrijgen van draagvlak voor de energietransitie en bevorderen lokaal eigendom van duurzame energie-installaties.

miljoen subsidie
https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2021/Maart_2021/1_miljoen_euro_voor_energieco_peraties