Wij weten natuurlijk al langere tijd dat daken een perfecte en logische plek zijn voor zonnepanelen. Maar de nieuwe Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, Wouter Veldhuis is het ook met ons eens. Hij pleit voor het stoppen met bouwen van zonneparken en een verschuiving van de subsidie, die nu vooral naar zonneparken gaat, naar zonnepanelen op daken. Ook Jan Rotmans (hoogleraar energietransitie) is het eens met de Rijksadviseur. Op NOS is, naast het artikel, een kort filmpje van Jan Rotmans te zien waarin hij duidelijk uitlegt wat er mis is met het Nederlandse beleid. Zo zegt hij dat met de helft van het oppervlakte van alle daken de klimaatdoelstelling al behaald kan worden.
Naast het ‘verbruiken’ van weiland voor de zonneparken is het volgens Ecoloog Friso van der Zee ook niet goed voor de biodiversiteit op de stukken grond. Hij deed onderzoek naar de biodiversiteit in 25 zonneparken en slechts drie voldeden aan de maatstaven.

'Stop met zonneparken en leg zonnepanelen op daken' | Nieuwsuur
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2369275-stop-met-zonneparken-en-leg-zonnepanelen-op-daken.html