Thema van deze actie-sessie:  

Recente lessen uit de praktijk van o.a. KweekZon en het Mendelcollege in Haarlem; over obstakels, zoals de dakconstructies en de verzekeringen, bij de realisatie van collectieve zonnedaken en hoe je die omzeilt. De oplossingen van energiecoöperaties zelf staan op het programma. 

Ook de lessons learned van vastgoed Haarlem worden gedeeld, alsmede het inspirerende businessmodel van Tegenstroom in de Haarlemmermeer. 
Ben je geïnteresseerd hoe je op een slecht dak toch een installatie kunt bouwen dankzij een nieuwe subsidie? Wil je hier ook meer over weten? Doe dan mee aan deze online actie-sessie, zo kunnen we de regionale energie participatie samen vormgeven!

Uiteraard zal een virtuele netwerkmogelijkheid met energiecoöperaties en gemeenten uit de regio niet ontbreken. Zie het voorlopige programma verderop op deze pagina.

Regionale Energie Participatie
Deze actie-sessie is speciaal bedoeld voor energiecoöperaties en ambtenaren in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland. Met als doel: het versnellen van de energietransitie door burgers te laten participeren in lokale energieprojecten in de IJmond en Zuid-Kennemerland. Burgerparticipatie is daarbij heel belangrijk, want de ambitie is dat 50% van de duurzame energieopwekking in lokaal eigendom is en komt.

Voor energiecoöperaties en gemeenten is dit een enorme kans en tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging. Daarom is de samenwerking en het netwerk in de regio van groot belang. Zorg dat je er ook bij bent!

Kom je ook?
Wil jij ook de krachten bundelen om de energietransitie in jouw regio en in jouw coöperatie of gemeente te versnellen? Je bent van harte welkom in de actie-sessie op dinsdag 15 juni van 19:30 tot 20:30. Deelname is gratis en aanmelden kan gemakkelijk via www.rep-kennemerland.nl/#aanmelden. Daar vind je ook het voorlopige programma.

Programma

 • Opening en welkom
 • Gaatze de Vries – Wethouder gemeente Heemskerk met o.a. de portefeuille beheer openbare ruimte en milieu.
 • Overwonnen obstakels collectieve zonnedaken.
  • Kweekzon (Dick Hagoort)
  • Mendelcollege (Mariette Wessels)
 • Inspirerend businessmodel en oplossingen voor lokale zonnestroom uit de Haarlemmermeer.
  • Tegenstroom (Andrea van de Graaf)
 • Wat is er nodig voor het wegnemen van obstakels bij gebruik gemeentelijke daken?
  • Vastgoed Haarlem (Ciska Smits)
 • Online netwerkmogelijkheid met energiecoöperaties en gemeenten uit de regio.

Zorg s.v.p .dat je 10 minuten voor aanvang online aanwezig bent. Om 19:30 start het programma.

Heb je nog vragen?
Stuur een mail aan info@stichtingstadsgarage.nl. Jouw aanwezigheid is belangrijk. We kijken uit naar je komst en naar een toekomstige samenwerking.

Het vervolg
We organiseren actie-sessies, gebouwd op de ervaringen en vragen die coöperaties en gemeenten in de regio opdoen met o.a. praktijkvoorbeelden, kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden. Ook delen we actuele regionale informatie via de nieuwsbrief en de website www.rep-kennemerland.nl.

Partners
Door kennisuitwisseling, samenwerking en een sterk regionaal netwerk kunnen we samen de duurzame energieopwekking en burgerparticipatie in onze regio versnellen. Stichting Stadsgarage werkt hierbij samen met Kennemer Kracht en de Gemeente Haarlem.